Trädgårdsåret börjar nu

Ute är det grått och åter grått, men längtan efter våren har ändå börjat värma själen och vad bättre då än att drömma om vad som ska göras och fixas. Det är en form av förberedelse, liksom att börja en blogg om året i trädgården.

Tankarna just nu kretsar kring de större projekten, en uteplats i vindskyddat läge ska fixas till, några odlingslådor ska snickras, det ska byggas kompost och komma upp staket ut mot gatan. Det är det nya!

Sen ska det röjas upp lite högar här och var (hej kompost!), fruktträd ska beskäras, grenar ska klippas och ogräs rensas. Men det hör ju lite mer vardagen till, sånt man gör när man har en trädgård.

Några trevare från föregående säsong ska följas upp förstås. Jordgubbslandet ska utökas något, hallonbuskarna ska kompletteras (en åttondel vissnade ner), och det är lite spännande att se hur sparrisen etablerar sig.

Men nu ska jag fortsätta att drömma och planera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *